Communiceren op afstand met je collega’s
, / 609 0

Communiceren op afstand met je collega’s

Communiceren op afstand met je collega’s
SHARE
Home Geen categorie Communiceren op afstand met je collega’s

Door de verbeterde technieken door de jaren heen, is het tegenwoordig niet meer noodzakelijk om met je collega’s in één ruimte te hoeven te zitten om je werk goed te kunnen doen. Belangrijke berichten verstuur je via e-mail, via dezelfde weg nodig je ook een heel team uit voor een vergadering en ben je even iets later dan verstuur je een berichtje naar de groepschat via Whatsapp. Maar er zijn ook nog andere tools om de communicatie met je collega’s te bevorderen.   

Deel je taken met Wunderlist

Het werk is eigenlijk nooit gedaan. Je werkt aan verschillende opdrachten voor klanten, taken voor je baas en wellicht moet je ook nog iets nakijken voor je collega’s. Om altijd het overzicht te houden is het verstandig om dit bij te houden in een lijstje. Dit kan bijvoorbeeld via Wunderlist. Hier zet je verschillende taken op en wanneer het klaar is, vink je het af. Op deze manier kunnen collega’s ook vanaf met een afstand met je communiceren door een taak toe te voegen aan je lijst of jou te laten weten dat er feedback is gekomen op bepaald werk dat jij nog moet aanpassen.

 

portofoons

Google Drive houdt alle documenten bij

Soms komt het gewoon beter uit om even thuis te werken dan op kantoor. Bijvoorbeeld als je naar de tandarts moet midden op de dag en het is wel een eindje reizen naar je werk. Dan is het wel fijn om verder te gaan waar je gebleven bent en ook het andere relevante werk van collega’s te bekijken. Dit kan via Google Drive. Het werkt eigenlijk hetzelfde als een Word-bestand en het systeem slaat direct al je werk op. Zo kan je vanaf een andere plek gewoon verder waar je gebleven was. Zolang jouw mailadres maar toegang heeft tot het bestand.

 

Blijf elkaar goed verstaan

Het bedrijfsleven bestaat natuurlijk niet alleen maar uit ‘zittende’ banen. Daarom is het ook handig als je op grote evenementen vanaf grote afstanden met elkaar kunt praten, zonder de longen uit je lijf te rennen of te hoeven schreeuwen. Dit kan allemaal veel eenvoudiger met een set portofoons. Je drukt het knopje in, spreekt richting de walkie talkie je bericht in of je vraagt naar de betreffende collega die je nodig hebt en het gesprek is gestart. Zorg er alleen wel voor dat voor zo’n evenement de accu voldoende is opgeladen en iedereen een lesje etherdiscipline heeft gehad.

portofoons

 

Gerelateerde berichten