Home Informatie over de iPad

Informatie over de iPad

Als jij benieuwd bent geworden naar de iPad en meer wil weten over de iPad, lees dan vooral verder! Zoals we gewend zijn van Apple, steekt de multinational veel energie en tijd in het testen, innoveren en bijschaven van de technologie. Is dit dan het geheim van het slagen van Apple? Nee: de kwaliteit mag in dit rijtje ook niet ontbreken. Apple stelt hoge eisen aan elk van haar creaties. Er wordt dag in dag uit gestreefd naar iets dat perfect is. Goed genoeg is geen optie. Een product dat niet misstaat bij deze denkwijze is de iPad. Op deze pagina vind je informatie over de iPad. Naast enkel informatie over de iPad, vind je ook een stukje geschiedenis van de iPad.

Informatie over de iPad: de geschiedenis

Het Amerikaanse elektronica bedrijf Apple is al decennia lang ongekend succesvol. Steve Jobs is de grondlegger van het merk en richtte het op in 1976. Ken je Apple niet van de bekende Mac computer, dan ken je het wel van de iPhone. Je herkent het aan het kenmerkende logo dat bestaat uit een appel waar een hap uit is genomen, maar natuurlijk ook aan het kenmerkende design. De meeste producten komen in de witte of zwarte uitvoering, waar menig mens Apple onmiddellijk in zal herkennen.

Na de iPod (een draagbaar apparaat voor muziek, foto’s en video’s) maakte de iPad al snel zijn opmars. Het apparaat werd in 2010 geïntroduceerd door Jobs als een tablet-pc met een multi-touchscherm. De tablet runt op een processor die is ontworpen door Apple zelf, wat het apparaat uniek maakt. Op 3 april lagen de eerste exemplaren bij ons in het land klaar om verkocht te worden.

Zoals je van Apple gewend bent, stonden er weer ellenlange rijen voor de winkels, wat het succes van Apple alleen maar kan beamen. Meer informatie over de iPad lezen en benieuwd naar de ontwikkelingen omtrent dit apparaat? Lees dan verder onder het kopje “informatie over de iPad en de ontwikkelingen”.

Informatie over de iPad en de ontwikkelingen

De opslagcapaciteit van de eerste iPad was 16, 32 of 64 GB. Natuurlijk was een overtreffende trap al in de maak. Doordat de iPad een regelrechte hit werd, kon ook de tweede versie snel uitgebracht worden. Nieuw, nieuwer, nieuwst! De tweede generatie van de iPad bouwt zonder enige moeite verder op het succes van zijn voorganger.

De voornaamste vooruitgang is te vinden bij de processor, die een stuk beter is. De derde generatie liet ook niet lang op zich wachten en ook hier werd de processor nóg beter met een quad core GPU. De hele specifieke informatie over de iPad en andere moeilijke afkortingen zullen we voorlopig achterwege laten, al is dit wel moeilijk als we de vierde generatie van de iPad gaan beschrijven. Eind 2013 werd alweer de meest recente versie van de iPad uitgebracht: de iPad Air en tegelijkertijd de iPad mini. Wat Apple nog meer voor ons in petto heeft in de toekomst? Wie weet.

Nog meer informatie over de iPad?

Heb jij nog lang niet genoeg informatie over de iPad gehad in dit artikel? Lees dan eens het online tijdschrift van Apple op applemagazine.com! Naast informatie over de iPad, vind je hier ook informatie over andere Apple producten en leuke weetjes. Een echte aanrader voor de echte Apple fan(s)!