Home iPad kopen? Aankooptips en aanbiedingen

iPad kopen? Aankooptips en aanbiedingen

Wil je een nieuwe iPad kopen? Op deze pagina lees je alles over de prijzen en verschillende aanbiedingen bij de Nederlandse telecom aanbieders. Daarnaast lees je welke iPad het beste bij jou past.

Nieuwe iPad modellen

De iPad bestaat inmiddels al weer enkele jaren en er zijn verschillende modellen op de markt. Onderstaand vind je de verschillende iPad modellen op een rijtje, van nieuw naar oud:

iPad Air
iPad Mini Retina
iPad Mini (zonder Retina)
iPad 4
iPad 2

Zoals bovenstaand te zien valt zijn er inmiddels dus al 5 verschillende iPad modellen verschenen door de jaren heen. Hierbij moet gezegd worden dat de iPad 2 inmiddels uit het assortiment is gehaald en de iPad 4 nog maar beperkt leverbaar is. De iPad 4 was enige tijd geleden ook uit het assortiment verdwenen, maar Apple heeft besloten om het apparaat toch weer terug in de verkoop te brengen. Er bleek nog voldoende vraag te zijn op de markt naar de iPad 4 (een tussenmodel), waardoor Apple de iPad heeft teruggebracht.

iPad kooptips

Sta je op het punt om een nieuwe iPad te kopen, bedenk dan eerst goed welke iPad het beste bij jou past. Aangezien de verschillende iPad’s behoorlijk verschillen op het gebied van specificaties, maar ook qua prijs, is het goed om te weten wat je precies met de iPad wil gaan doen. Vraag jezelf allereerst af of je de iPad uitsluitend gebruikt in huis (of op andere locaties waar Wifi aanwezig is), of dat je de iPad ook veel onderweg gaat gebruiken. Dit is meestal het geval wanneer je de iPad gebruikt voor zakelijke doeleinden. Het is namelijk mogelijk om de iPad te kopen in combinatie met een abonnement. Wanneer je een iPad met abonnement koopt, kun je overal in Nederland gebruik maken van internet. Wanneer je een iPad zonder abonnement koopt, kun je alleen gebruik maken van internet op locaties waar Wifi beschikbaar is. Het voordeel van een iPad in combinatie met een abonnement, is dat je vaak niets hoeft te betalen voor de aanschaf van je iPad. Wanneer je de iPad los koopt betaal je natuurlijk wel een eenmalig bedrag voor de aanschaf.

Specifieke iPad kenmerken

Zoals gezegd is de iPad verkrijgbaar in een aantal verschillende modellen. Wat zijn nu eigenlijk de specifieke kenmerken per iPad?

iPad Air: Deze iPad is de nieuwste in de iPad- serie en beschikt over een groot (Retina) beeldscherm én is daarnaast vele malen lichter en dunner dan andere iPad modellen. Dankzij de verbeterde processor, is de iPad Air een bijzonder krachtig apparaat.

iPad Mini Retina: De iPad Mini Retina is in feite het kleinere broertje van de iPad Air. Het apparaat beschikt over vrijwel dezelfde specificaties, maar kenmerkt zich door het compactere formaat. Niet voor niets krijgt deze iPad de naam: Mini.

iPad 4: De iPad 4 was de opvolger van de iPad 2 en beschikt over uitgebreidere specificaties. Daarnaast is de iPad 4 een stuk handzamer en is het nog steeds te koop voor een interessante prijs. De iPad 4 is prima geschikt voor huis, tuin en keuken gebruik.

iPad Mini: De iPad Mini is de kleinere versie van de iPad 2 en beschikt niet over de Retina- techniek zoals de iPad Air. De iPad Mini is handzaam, makkelijk mee te nemen en uitermate geschikt voor mensen die een compacte iPad zoeken.

iPad 2: De iPad 2 was de allereerst iPad van Apple en kenmerkt zich door het grote formaat. In vergelijking met de iPad Air voelt de iPad 2 vrij log en zwaar aan. Desalniettemin beschikt het over uitstekende specificaties en een prima prijs.

Alle iPad modellen zijn verkrijgbaar in bekende Apple iPad kleuren: grijs en zilver. Daarnaast zijn de nieuwere iPad’s ook te koop in het wit.

Naast de kleur is er ook onderscheid in de opslagcapaciteit en de draadloze functionaliteiten. Zo zijn er iPad’s met een opslagcapaciteit van 16GB, 32GB, 64GB en zelf 128GB. Qua draadloze functionaliteiten zijn de iPad’s vaak beschikbaar in een Wifi- versie of 3G/4G- versie, waarbij er een simkaartje (voor data abonnement) in de iPad kan worden geplaatst.

iPad deals

Wanneer je een nieuwe iPad gaat kopen, is het natuurlijk belangrijk om te profiteren van de best mogelijke deal. Aangezien Apple vaste prijzen heeft opgesteld voor haar iPad modellen, zul je helaas voor een losse iPad niet zo gek veel prijsverschil tegenkomen onder de verschillende aanbieders. Wanneer je echt wil profiteren van de beste aanbiedingen, dan zul je een iPad in combinatie met een abonnement moeten aanschaffen. Aangezien aanbieders veel marge pakken op abonnementen, kunnen ze korting doorberekenen in de toestelprijs. In veel gevallen resulteert dit in een gratis iPad in combinatie bij een abonnement. Natuurlijk moet je er rekening mee houden dat je dan wel een maandelijks bedrag moet betalen voor je data-bundel.

Enkele goede aanbieders om de iPad te bestellen in combinatie met een abonnement zijn bijvoorbeeld: KPN, T-Mobile en Vodafone. Deze telecom giganten bieden vaak aantrekkelijke aanbiedingen, waardoor je bijvoorbeeld de eerste 6 maanden 50% korting krijgt op je maandelijkse kosten. In de meeste gevallen krijg je de iPad gratis in combinatie met een data-abonnement.

Wanneer je toch besluit om de iPad los te kopen, zonder abonnement, raden wij je aan om eens een kijkje te gaan nemen bij de webwinkels van MediaMarkt, BCC en Dixons. Aangezien zij officieel reseller zijn van Apple, mogen zij kortingen geven op hun Apple producten. Dit levert regelmatig erg interessante aanbiedingen en acties op, waardoor je kunt profiteren van bodemprijzen. Daarnaast onderscheiden de verschillende online aanbieders zich met name door andere verkoopvoorwaarden aan te bieden op hun producten. Zo verschilt de garantietermijn nog wel eens en leveren de meeste bekendere online elektronica winkels de iPad zonder verzendkosten door te berekenen. Vandaag besteld is vaak ook nog eens morgen in huis! Bestel je nieuwe iPad dus lekker vanuit je luie stoel en profiteer van de beste prijzen en voorwaarden.