Home iPad algemeen Mobiel internetten op je iPad, hoe werkt dat?
iPad

Je wilt 4G op je iPad. Maar wat is 4G? Is het handig om daar een databundel voor te nemen? Is mifi een goede optie? En wat heb je daar dan voor nodig? Als je meer wil weten, lees dan vooral verder met dit blog. Daarin gaan we antwoorden geven op de bovenstaande vragen.

Wat is 4G?

4G is het vierde generatie mobiel netwerk en de opvolger van jawel: het 3G netwerk. Je kan hier supersnel mee internetten, wel tot 10x sneller: video’s streamen zonder haperingen, snel browsen. Je hebt met het 4G netwerk overal goed bereik; ook binnen gebouwen. 4G is inmiddels een veel gebruikte maar ook alweer achterhaalde technologie aan het worden. Niet zo gek dat veel mensen en bedrijven vol verwachting op het nieuwe nog aan te leggen 5G netwerk zitten te wachten.

Vrouw aan zee

Kies je voor sim only abonnement of alleen een databundel?

Wat kun je nou het beste nemen? Een sim only abonnement is de goedkoopste optie. Sommige mobiele aanbieders bieden duo sim en multisim aan. Daarmee kun je de data van je abonnement delen met andere apparaten die je hebt. Het nadeel van een databundel is dat er ook vaak bellen en sms-en bij zit en dat heb je in dit geval niet nodig. Er zijn al mobiele aanbieders die speciale ‘data only’ bundels aanbieden voor mobiel internet. Om deze sim only abonnementen te vergelijken kijk je hier.

MIFI, wat is dat?

Dit is eigenlijk mobiele wifi, een draagbare / draadloze router. Dit apparaatje is op vakantie heel handig, als je geen mobiel data-abonnement hebt en online wil zonder het trage, onveilige netwerk van je hotel of camping. Let wel op of je een 3 of 4G mifi router neemt, die werkt op een accu, eigenlijk net als je modem thuis maar dan stukken kleiner, zodat het makkelijk in je broekzak of tas past.

Zittende vrouw

Zodra je de router aanzet, wordt er automatisch verbinding gemaakt met internet via een simkaartje. Een mobiele databundel wordt zo omgezet in een klein netwerk, waar je met 10 apparaten tegelijk op kunt. Het is een veilige hotspot zonder financiële verrassingen achteraf!

Veel succes met uitzoeken welke optie voor jouw Apple tablet het beste is en natuurlijk met het mobiel internetten.

Gerelateerde berichten