Home Apple vs. Samsung Opvallend samenwerking tussen Apple en Samsung

Opvallend samenwerking tussen Apple en Samsung

Opvallend samenwerking tussen Apple en Samsung
SHARE
, / 3190 0
Opvallend samenwerking tussen Apple en Samsung

We lezen regelmatig dat Apple en Samsung elkaar in de haren vliegen en procederen in verschillende rechtszaken over tal van verschillende geschillen en beweringen. Toch lijken beide partijen, ondanks de grote en hevige concurrentie strijd, ook partners van elkaar te zijn. Beide bedrijven werken namelijk, verbazingwekkend genoeg, nauw met elkaar samen. Volgens het bekende DisplaySearch.com, is Samsung in het eerste kwartaal van dit jaar, uitgegroeid tot één van de grootste toeleveranciers voor de display’s van de Apple iPad. Als we kijken naar de getallen, blijkt dat Samsung een dikke 5 miljoen beeldschermen heeft geleverd aan rivaal Apple.

De iPad’s die zijn uitgerust met de Retina beeldschermen, bestaan uit display’s van onder andere Samsung. Naast Samsung werkt Apple ook samen met een aantal andere partners, maar Samsung blijkt toch de beste partner te zijn. Ook LG is één van de partners waar Apple zaken mee doet. De bijdrage van LG in de huidige iPad’s blijkt echter terug te lopen.

Naast de display’s die Samsung aan Apple levert, zou Apple ook voornemens zijn om een beroep te doen op Samsung als het gaat om de A8- processors, die het later op de markt wil gaan brengen.

Gerelateerde berichten