Steeds meer bedrijven kiezen voor VoIP
, / 130 0

Steeds meer bedrijven kiezen voor VoIP

Steeds meer bedrijven kiezen voor VoIP
SHARE
Home Overig Steeds meer bedrijven kiezen voor VoIP

Steeds meer mensen werken tegenwoordig van huis en voor bedrijven is het dan ook zaak om dit zo goed mogelijk te faciliteren. Een belangrijk onderdeel hierbij, is om ervoor te zorgen dat zakelijke telefoontjes bij de werknemers thuis terecht kunnen komen via de mobiele telefoon. Voor bedrijven die gebruik maken van een vaste telefoonlijn, zijn de mogelijkheden op dit gebied vaak beperkt en is het reden om te kijken naar alternatieven, zoals het bellen via internet. VoIP wordt door steeds meer bedrijven gebruikt en biedt tal van opties voor zakelijke telefonie en is bovendien een stuk goedkoper dan een vaste telefoonlijn.

Tip: MKB hosted telefonie

VoIP biedt tal van voordelen ten opzichte van vaste zakelijke telefonie

In veel markten wordt de concurrentie steeds heviger en het onderscheiden van de concurrentie steeds moeilijker. Een goed contact en een gedegen bereikbaarheid met en voor klanten en partners is dan ook essentieel. Telefonie is onlangs de ontwikkeling van chat functies en email nog steeds een van de meest gebruikte en geliefde methodes voor zakelijke communicatie tussen klant en bedrijf. Een telefooncentrale via een vaste lijn geeft beperkte opties en indien je van kantoor verhuist of de indeling van het kantoor anders wil inrichten levert dit vaak een heel gedoe op, omdat alle bekabeling omgelegd moet worden en alle telefoons mee moeten verhuizen. Met een VoIP constructie heb je hier vrijwel geen last van en is een fysieke telefooncentrale op de vestiging overbodig. Alles wordt bijgehouden en geregeld in een cloud opslag die werkt vanaf een externe server. De enige vereiste is een werkende internetverbinding op het kantoor.

Uitgelicht: VOIP bedrijf

Maak gebruik van voice recording voor nog efficiëntere service

Om klanten zo goed en snel mogelijk van dienst te zijn is een keuzemenu vaak een goede kans om de telefonische service te verbeteren. Door dit te doen leid je de klant door vragen te stellen naar de juiste afdeling of persoon en reduceer je wachttijden aanzienlijk. VoIP biedt hierbij tal van mogelijkheden. Een andere handige optie wanneer je kiest voor VoIP, is het gebruik maken ver speciale wachttonen of het gebruik van voice recording. Met deze voice recording kun je klanten informeren tijdens wachttijden en kun je zelfs antwoorden inspreken voor veel gestelde vragen die makkelijk te beantwoorden zijn. Het is hierdoor mogelijk om de efficiency van het telefoonverkeer naar jouw bedrijf aanzienlijk te verhogen en de personeelsbezetting te verlagen.

Gerelateerde berichten