Home iPad algemeen Waarom is het internet op mijn iPad zo traag?

 

Ben jij de trotse eigenaar van een iPad? Deze tablet gebruiken we vaak voor het browsen op internet, mailen, internetbankieren en het checken van Facebook of Instagram. Een snelle internetverbinding is hiervoor onmisbaar. Het kan soms zijn dat het internet op de iPad erg traag is. Dit is erg frustrerend. Wanneer het letterlijk een minuut duurt tot een website geladen, dan is de lol er snel af. In deze blog vind je mogelijke oorzaken van een trage internetverbinding – en wat je er aan kunt doen.

 

  1. Je zit te ver bij de router vandaan

Woon je in een relatief groot en goed geïsoleerd huis? Ga dan eerst eens wat dichterbij de modem of router zitten. Het kan namelijk goed zijn dat je gewoon te ver weg zit, en het bereik van Wifi onvoldoende is.

 

  1. Probeer eens een ander apparaat
    Een goed hulpmiddel om te controleren of een trage wifi-verbinding aan de iPad ligt, of aan iets anders is een kleine vergelijking. Neem een ander apparaat – bijvoorbeeld een laptop of smartphone – en kijk of je hiermee dezelfde problemen ervaart.

 

  1. Updates uitvoeren
    Het is belangrijk dat je jouw iPad up to date houdt. Apple biedt met enige regelmaat een software update. Dus wanneer je de volgende keer aan het internetten bent – en je krijgt een melding voor een update – klik deze dan niet weg! Je kunt de update vaak vast downloaden en deze ‘s nachts laten installeren. Zo kan je jouw iPad gewoon blijven gebruiken.

 

  1. Een traag internet abonnement
    Doet het probleem zich ook voor op andere apparaten? Maakt het geen verschil wanneer je dichtbij de modem zit? En is je iPad voorzien van de laatste updates. Dan is de kans groot dat het te maken heeft met de router of jouw internet provider. Kijk wat voor abonnement je op dit moment hebt, en welke snelheid daarbij hoort. Heb je een pakket van 200 Mb/s? Doe dan een speed test en kijk welke snelheid je wel haalt. Is deze significant lager? Neem dan contact op met de provider. Zij kunnen je vaak helpen met bijvoorbeeld een nieuwe router of een versterker zodat je toch de beloofde snelheid door het hele huis haalt.

Internet vergelijken via internetprijzenvergelijken.nl

Heb je een traag pakket, bijvoorbeeld ADSL 8 Mb/s? Dan kan het lonen om eens verder te kijken. Via internetprijzenvergelijken.nl vind je de goedkoopste pakketten die passen bij jouw wensen. Je vergelijkt hier alle populaire glasvezel, kabel en Adsl pakketten. Overstappen gaat eenvoudig online. Jouw nieuwe provider neemt dit volledig uit handen.

Gerelateerde berichten